Levend Stratego

Levend Stratego is een teamspel dat strategie, tactiek en een goede samenwerking vereist. Naast teambuilding opdrachten (in de 1e fase), barst daarna de strijd los in het veroveren van de vlag (2e fase). Dit spel is geschikt voor jong en oud en voor sportievelingen (die willen rennen / aanvallen) en recreatievelingen (die dan vooral verdedigen rondom de vlag).

We starten Levend Stratego met een aantal leuke teamopdrachten, waarbij samenwerking, tactiek, slimheid, creativiteit, snelheid en precisie belangrijk zijn. We gaan onder ander de Napoleon Run, tactisch touwtrekken, een precisie spel en creatief spel doen. Het doel van de teamopdracht is om te winnen om zodoende rangen voor je leger te verdienen. Hoeveel rangen dit worden, hangt af van de resultaten van de andere (collega) teams. Het team dat het best heeft gepresteerd in een specifieke teamopdracht, ontvangt in ieder geval de meeste rangen. Dit geeft echter nog geen garantie dat je uiteindelijk gaat winnen. De balans wordt door onze begeleiding opgemaakt, de rangen en kampen worden nu verdeeld, en elk kamp gaat naar hun gebied. Daar verstoppen ze de vlag en na het seintje van onze begeleiding barst de strijd los. Doel: vind met je kamp als eerste de vlag van de tegenstander(s). We spelen dit spel (deze fase) 1 tot 3 keer en met 2 of meer kampen, mede afhankelijk van de groepsgrootte en beschikbare tijd en duur van elke ronde (veroveren van de vlag).

Het veroveren van de vlag vraagt om inzicht, leiderschap en communicatie. Aan de hand van de verstrekte rangen en omgeving ga je per kamp je strategie en tactiek bepalen. Hoe val je aan? Stuur je eerst verkenners op pad om te beoordelen waar de vlag van de tegenstander ligt? Of ga je juist verdedigen en later toeslaan? Hoe zet je bijvoorbeeld de spion en maarschalk, de bom en mineur of een generaal in? Eenmaal in het veld start de ‘battle’ en kom je in aanraking met tegenstanders. Uiteindelijk zal het slimste team dat het beste samenwerkt de vlag veroveren en zich winnaar van de dag noemen.

Programma

De activiteit duurt vanaf uitleg tot en met de prijsuitreiking circa 2 uur. U zorgt voor de locatie (bij voorkeur bosrijke omgeving) of wij weten wel unieke locaties (bossen en stadsparken) waar wij terecht kunnen. Wij bieden u de volgende keuzes:

 • Wij komen bij u op (kantoor)locatie; U zorgt voor een openbaar terrein (grasveld of bosgebied). Wellicht ook interessant in het kader van de Werkkostenregeling.
 • Wij komen op uw gereserveerde (externe) locatie; Wij verzorgen dan eventueel de contacten aldaar. Bij voorkeur dus in de natuur.
 • Wij verzorgen, in overleg met u, een locatie binnen onze netwerk partners. Deze zijn veelal ook voordelig in combinatie met afname van een lunch of diner. Tips: Strijp-S (Urban Stratego), Het Witven Veldhoven, E3 Strand Eersel, Aquabest in Best of in de bossen van Waalre (bij Hut van Mie Pils) of bossen van Oerle (bij Toterfout Gasterij ‘t Dorpsgenot).

Een voorbeeld programma is:

 • Ontvangst bij een gezellig café/restaurant in of bij een bosrijke omgeving
 • Optie: drankje of lunchbuffet
 • Uitleg Levend Stratego, teams formeren
 • Start Levend Stratego met eerst teambuilding opdrachten (fase 1) en daarna de vlag veroveren (fase 2)
 • Winnaar bekend maken, teamfoto maken en afsluiting
 • Optie: borrelen, buffet, 3-gangen diner of barbecue

Prijzen exclusief btw, uitvoering in Nederlands of Engels

 • Levend Stratego t/m 30 personen bedraagt €900
 • Vanaf 30 personen bedraagt de meerprijs €30 per persoon

Deze prijzen zijn inclusief onze reiskosten in Noord-Brabant**, begeleiding, (pre)organisatie en facturatie, benodigde materialen en na afloop een groepsfoto. **Buiten regio Brabant berekenen we extra reiskosten door variërend tussen de €150 (Randstad) en €350 (noord Nederland of België).

In bossen en parken is dit spel prima te verzorgen, soms met melding of vergunning (extra kosten). Optioneel gaan we voor dit spel naar een recreatieplas zoals Het Witven, E3 strand, Aquabest, Berendonck en dergelijke en wordt meestal dan een entree toeslag berekend (vanaf €5 p.p.). Voordeel dan wel: Er is veelal een grote horeca present en de natuur omgeving is meestal schoon.

Van toepassing zijn de algemene voorwaarden, check deze link voor meer informatie en onze full service aanpak.

Offerte aanvragen

  Activiteit *


  Gewenste datum *


  Gewenste starttijd *


  Aantal deelnemers *


  Gewenste regio *


  Uw (programma)wensen *


  Organisatie *


  Geslacht *


  Naam *


  E-mailadres *


  Telefoonnummer *


  Hoe heeft u ons gevonden?